Recent Discussions
Komputer wyłącza mi się po zmianie procesora
Dzisiaj tj. 12.06.2025 r. wymieniłem swój stary procesor Ryzen 5 2600, na Ryzen 5 5600x. Wszystko zrobiłem według instrukcji, aktualizacja biosu itd. Dla ścisłości (Produkt płyty głównej AB350M-HDV R3.0), zasilacz to Supremo FM 5 Gold 750 W, karta RX 6600. Mianowicie, wyłącza mi komputer po przegraniu 5 minut, nieważne czy z AI czy z ludźmi. Sprawdzałem w wielu grach Cyberpunk 2047, Clair Obscure Expedition 33, w żadnej z wymienionych nie występuje ten problem. Jedynie w Battlefield 2042. Problem nie występował na starym procesorze...YRU_Pixie2 days agoSeasoned Newcomer10Views0likes0Commentswywala przy umieraniu do pulpitu/crashes to desktop when dying
Witam mam pytanie z takim problemem podczas gry niewazne czy to boty czy normalni gracze nie ma wielkiej roznicy w chwili gdy umieram od kogos nagle scina i wywala gre do pulpitu i znam osobe co ma to samo i nie wiemy jak to naprawic jakby ktos naprawde mogl pomoc bylbym wdzieczny!!! Hello, I have a question regarding a problem, it doesn't matter if it's bots or normal calls, there is no big difference, when I die from someone, the game suddenly freezes and crashes to the desktop, and I know someone who has the same thing and we don't know how it happened, if someone can help, it would be grateful!!!HubertPo2 days agoSeasoned Newcomer69Views0likes4CommentsProblem z AntiCheat
Witam! Mam problem z systemem anticheat, po włączeniu gry działa ona oraz uruchamia się prawidłowo, ale po jakoś 1-2 minutach wyrzuca mi grę i ukazuję się komunikat który zamieściłem w załączniku, usunąłem juz antychaet i zainstalowałem ponownie ale niestety nie przyniosło rezultatu, miał ktoś taki problem? wie ktoś co trzeba zrobić?16Views0likes1CommentWyrzucanie z serwera i zbugowane postacie.
Witam, Mam dziś liczne problemy z wyrzucaniem z serwera do menu głównego. Zdarza się to co mniej więcej co drugą grę. Nie pojawiają się żadne komunikaty ani błędy, ale zauważyłem, że chwilę przed wyrzuceniem postacie zaczynają się bugować - lewitować, wchodzić w ściany, pojazdy. Proszę o pomoc, bo nie ukrywam, że jest to dosyć irytujące.Solved36Views0likes3CommentsGra się nie uruchamia błąd SecureBoot co robić
rano się gra uruchamiała po południu wyskakuje komunikat secureboot co robićPLHurdziaburdzia7 days agoSeasoned Newcomer1.3KViews3likes9Comments- 21Views0likes1Comment
pád hry po aktualizácii na PC
Pri poslednej aktualizácii nejde mi spustiť hru píše mi niake secure bot , myslím že je to pekný podvod pre hráčov čo si kúpili hru aj balíky v hre a aby som sa hral s biosom a nemám istotu že mi to pôjde alebo si rozladím PC bol by som rad keby si to vývojár opravil alebo mi vrátil peniaze ktoré som tam investoval aby som si spríjemnil hru a viacej si ju užilSolvedphiris500510 days agoNewcomer22Views0likes1CommentBezpieczny rozruch - problem
Witam gram praktycznie od premiery i w dniu dzisiejszym po nowej aktualizacji wymagany jest bezpieczny rozruch. W biosie ustawiłem go jednak moja karta niema TPM. czy jest szansa aby odpalić jeszcze gre czy po prostu musze sie z nią pożegnać?Baf0met16 days agoSeasoned Newcomer85Views0likes1CommentUczciwa rozgrywka wzrosła - Raport o postępach w zakresie zapobiegania oszustwom
Tutaj w EA inspirujemy świat do zabawy — ale nic nie psuje frajdy z gry tak jak oszustwo. Naszym celem jest zabezpieczenie naszych gier i zapobieganie wszelkim formom oszustw, które mogłyby zakłócać doświadczenie gry. Pracowaliśmy intensywnie nad naszym programem antycheatowym przez ostatnie kilka lat i cieszymy się, że możemy się podzielić osiągnięciami. Od premiery EA Javelin Anticheat zablokowało ponad 33 miliony prób oszustw w 2,2 miliarda sesji gier na PC. Obecnie jest aktywny w 14 tytułach EA, w tym w seriach Battlefield, Madden i EA SPORTS FC. Uczciwa rozgrywka wzrosła — po ostatnich aktualizacjach obecność oszustów w meczach Battlefield 2042 zmniejszyła się o połowę. Pomiar wpływu Oszustwa mogą atakować zabezpieczenia gier na wiele różnych sposobów i mamy wszystkie te narzędzia i możliwości stworzone, aby je powstrzymać, ale skąd wiemy, czy naprawdę wprowadzamy zmiany i chronimy prawo naszych graczy do uczciwej gry? Prostym sposobem na ocenę, jak uczciwe są nasze gry, jest ocena liczby meczów z oszustami oraz sprawdzenie, ile gier grali oni z innymi graczami. Dzięki analizie możemy ustalić, jak często zwykły gracz napotka oszusta w swoich grach. Nazywamy to Instynktem Zakażenia Meczu i to wskaźnik retroaktywny, który pomaga nam zrozumieć, czy podjęte przez nas działania prowadzą do większej liczby meczów z zachowaniem fair play. To dobry sposób na zmierzenie, jak bardzo oczyszczamy nasze gry z czasem. Jesienią ubiegłego roku wprowadziliśmy nowe funkcje do EA Javelin Anticheat i wdrożyliśmy je w Battlefield 2042, co skutkowało zmniejszeniem wskaźnika infekcji meczowych o połowę. Zespół wprowadzał te funkcje stopniowo, aby zapobiec fałszywym pozytywom. Zawsze będzie różnica między całkowitą liczbą graczy, które według nas mogą oszukiwać, a liczbą, przeciwko której faktycznie podejmujemy działania z dużą pewnością. Spory graczy traktujemy bardzo poważnie, ponieważ nigdy nie chcemy wpływać na zdolność legalnego gracza do grania w jedną z naszych gier. Utrzymujemy dokładność na poziomie ponad 99% przy zakazywaniu oszustów i uchyliliśmy decyzje o egzekwowaniu zasad tam, gdzie śledztwo wykazało, że nie było to uzasadnione. Mniej oczywistą miarą jest wpływ naszej pracy na rynek oszustw. Jeśli nasza praca sprawi, że opracowanie i wsparcie działającego oszustwa będzie trudniejsze i bardziej czasochłonne, dostępność takiego oszustwa będzie niższa, a cena prawdopodobnie wzrośnie. Sfrustrowani oszuści mogą zrezygnować z oszukiwania, zakończyć grę lub przejść do innej gry, gdzie oszustwa są łatwiej dostępne. Źródło.EA_Kalina16 days agoCommunity Manager30Views3likes0CommentsBattlefield 2042 Program Widmo
Witajcie żołnierze! Weterani serii Battlefield z pewnością pamiętają legendarny Program Widmo z Battlefield 4 – tajemniczą linię zadań, która prowadziła graczy przez ukryte cele, kodowane wiadomości i wymagała wspólnej pracy społeczności. Kulminacją była możliwość odblokowania słynnego Łuku Widmo oraz ekskluzywnego kamuflażu. W Battlefield 1 program powrócił w nieco innej formie, oferując tajemnice ukryte w kodach Morse’a, wiadomościach na mapach i zawiłych zagadkach historycznych z możliwością odblokowania wyjątkowej broni - Peacekeeper'a. Teraz – w Battlefield 2042 – Program Widmo powraca. W nowoczesnej oprawie, ale z tym samym klimatem sekretów, wyzwań i nagród, które trzeba odkryć. Poniżej znajdziecie szczegółowy opis znanych na ten moment etapów programu. Część 1 - Wprowadzona do gry już dość dawno temu, z tego powodu nie wiadomo czy jest ona bezpośrednio związana z całym program, jednakże lepiej ją zrobić ;) Rozpoczynamy go poprzez wykonanie interakcji z Nadajnikiem (Transmitter) na mapie Powrót. Po wykonaniu tego, należy dokonać interakcji z trzema grafitti w postaci czaszek (Skull), a po tym wrócić do wcześniej spotkanego nadajnika i ponownie wykonać interakcję. NAGRODA - Karta gracza "Poza czasem" Kolejny etap wykonywany jest na mapie Klepsydra. Znowu rozpoczynamy go od interakcji z Nadajnikiem (Transmitter), a następnie przemieszczamy się w okolicę bazy zespołu RU w celu zlokalizowania białego kontenera na przyczepie. Na nim znajdziemy zestaw przycisków, które musimy wcisnąć w odpowiedniej kolejności. (Od lewej są one oznaczone jako 1 2 4 6 7 9), a odpowiednia sekwencja ich wciśnięcia to (1 6 1 1 2 1 2 1 1 9) NAGRODA - Karta gracza "Najlepszego z okazji urodzin" Do wykonania kolejnego kroku wymagane są cztery osoby oraz odpowiednia koordynacja. Rozpoczynamy go ponownie poprzez interakcję z Nadajnikiem (Transmitter) na mapie Kosmodrom. Następnie każdy z graczy w tym samym momencie musi wykonać interakcję z jednym Przyciskiem (na zdjęciu oznaczone jako M N I oraz D). Po tym przechodzimy do interakcji z pudełkiem Vorosa (Voros Box) schowanym w wieżowcu obok punktów A, a następnie standardowo wracamy do Nadajnika. NAGRODA - Zawieszka "Stan echo" oraz Skórka do BFP.50 "Zabójca duchów" Ostatnim krokiem tej części jest wykonanie ukrytych zadań w grze. A oto one: Jako Dozer - Zabij 30 przeciwników z odległości poniżej 15m broniąc celu Jako Boris - Zniszcz 10 pojazdów wyrzutnią rakiet Jako Falck - Reanimuj 10 kolegów z zespołu nie umierając Jako Casper - Zabij 8 przeciwników na dystansie strzelca wyborowego Jako Casper - Wykonaj 30 asyst przez oznaczenie NAGRODA - Tag "Mroczna Zjawa" Część 2 - Na mapie Przystań należy wyposażyć celownik 1.25x Termowizyjny, a następnie podejść do Radia, które uruchamia dalszy ciąg wydarzeń. Po zameldowaniu otrzymujemy ozdobę „Podziel różnicę” – trzeba ją wyposażyć z poziomu ekwipunku. Po tym etapie należy udać się do kartki papieru (Paper) w okolicach punktu A1, na której napisana będzie jedna z trzech sekwencji liczb (Kartka numer 2 zawierająca sekwencję 44 212 190 aktualnie nie posiada rozwiązania, jeśli na nią trafisz, dołącz na serwer ponownie lub zrestartuj go). Do liczb dopasowana jest sekwencja wciskania przycisków w rozbitym Condorze przy punkcie B1, którą należy wprowadzić przy terminalu. Przyciski widoczne będą po użyciu celownika termowizyjnego, zobaczymy tam Zawór (V), Słuchawki (H) oraz Czaszkę (S). Odpowiednie sekwencje widoczne są na zdjęciu poniżej. Jeśli wszystko wykonasz poprawnie, usłyszysz charakterystyczny syk – w kokpicie otworzy się skrzynia, w której znajdziesz pierwszy Tag „Kandydat na Widmo”. Część 3 - Rozpoczynamy od wyposażenia Tagu "Kandydat na Widmo", karabinu AN-94 i operatora Mackay. Ponownie meldujemy się przy Radiu na mapie Porzucony pod wrakiem statku. Celem tego etapu jest odwiedzenie zestawów skrzynek rozmieszczonych na mapie, zostawienie tam jednej broni i odebranie kolejnej. Każdą serię wymian rozpoczynamy od wymiany AN-94 na strzelbę SPAS w punkcie nr. 1. Zgodnie ze wskazówkami poniżej, wykonać należy trzy trasy (1 2 3, 1 2 4 5, 1 6 7 8) Po każdej z nich zalecane jest wykonanie odwrotu, aby ponownie odrodzić się z karabinem AN-94 rozpoczynającym wymiany. Dopiero po ukończeniu wszystkich tras odblokuje się biały kontener (Container), w którym znajduje się dysk z danymi. Po interakcji z nim otrzymujemy Kartę gracza - "Odrodzenie". Część 4 - Z dyskiem w ręku ruszamy na mapę Kalejdoskop. Najpierw meldujemy się w recepcji na najwyższym piętrze budynku przy punkcie B gdzie umieszczamy dysk poprzez interakcję z komputerem na biurku, a potem kierujemy się do serwerowni, gdzie poprzez odpowiednią sekwencję wciśniętych przycisków należy wprowadzić kod: 3723061263842. Numery przypisane do konkretnych przycisków pokazane są na obrazie poniżej. Po zakończeniu procesu wracamy do laptopa i wykonujemy kolejną interakcję inicjując etap techniczny – losowe serwery po obu stronach najwyższego piętra będą zapalać się na czerwono. naszym zadaniem jest wystarczające szybkie podbiegnięcie do świecącego się serwera i naprawienie go poprzez przytrzymanie przycisku interakcji. Należy to powtórzyć 8 razy. Po pomyślnym przejściu tego etapu wracamy do laptopa, dokonujemy interakcji i otrzymujemy kolejne nagrody w postaci Zawieszki "Zerwane lojalności" oraz Karty gracza "Powrót". Oprócz wspomnianych nagród, odblokowujemy kolejny zestaw ukrytych zadań do wykonania w grze, a są to: Jako Mackay - Zadaj 1000 obrażeń przy pomocy Liny z hakiem Jako Irish - Zniszcz 20 pocisków/granatów za pomocą jego gadżetu na obszarze celu Jako Paik - Zeskanuj 30 przeciwników przy pomocy gadżetu EMG-X nie umierając Jako Lis - Zniszcz 5 pojazdów spadając z wysokości na spadochronie przy pomocy jej wyrzutni rakiet NAGRODA - Tag "Adept programu Widmo" Część 5 - Tym razem udajemy się na mapę Stadion. A tam jak można się domyśleć, znów rozpoczynamy zabawę od interakcji z Radiem znajdującym się na szczycie trybun w okolicy punktu D1. Po odsłuchaniu wiadomości, udajemy się na sam punkt D1 gdzie czeka na nas kolejna sekwencja przycisków do wprowadzenia na jednym z filarów. (2 6 4 1 3 5). Nagroda - Karta gracza "Regent" Część 6 - ???- Wiemy już, że podobne przyciski czekają na nas także na mapach Ekspozycja oraz Szpica. Nie znamy jeszcze jednak odpowiedniej kombinacji do wprowadzenia, a więc zapraszam do wspólnego polowania! Wszystkie informacje związane z Easter Egg'ami odkryte zostały przez społeczność BFEE, na której serwer Discord serdecznie zapraszam!143Views11likes5CommentsBattlefield 2042 Błąd Directx
Tak jak w załączniku. Błąd pojawia się podczas gry, zazwyczaj po 2-10 minutach. Gram na laptopie gamingowym Asusa, sterowniki zaktualizowane, próbowałem różnych rzeczy które znalazłem w sieci ale nic nie pomogło. Proszę o pomoc ponieważ szlag mnie już trafia i tracę wszelką nadzieję. P.S. EA nie ma oficjalnej pomocy technicznej do gier? Jedyne co w sieci to linki do tego forum. Nie, że to coś złego oczywiście, wielki szacun dla wszystkich tu zebranych, po prostu mnie to zaskoczyło. Wydali grę która nie działa prawidłowo, i ludzie radźcie sobie sami. Poniżej specyfikacja laptopa: Raport Informacje o systemie NVIDIA utworzony w dniu: 05/23/2025 22:46:41 Wersja aplikacji NVIDIA App: 11.0.3.241 System operacyjny: Microsoft Windows 11 Pro, Wersja 10.0.26100 Wersja DirectX Runtime: DirectX 12 Sterownik: Sterownik Game Ready - 576.52 - Mon May 19, 2025 Procesor: Intel(R) Core(TM) i9-14900HX RAM: 32.0 GB Pamięć masowa (2): SSD - 465.8 GB,SSD - 953.9 GB Karta graficzna Procesor graficzny: NVIDIA GeForce RTX 4080 Laptop GPU Poziom funkcji Direct3D: 12_1 Rdzenie CUDA: 7424 Zegar układu graficznego: 1665 MHz Technologie Max-Q: Gen-5 Dynamiczne wzmocnienie: Tak WhisperMode: Nie Zaawansowany Optimus: Tak Maksymalna moc graficzna: 175 W Częstotliwość danych pamięci: 18.00 Gb/s Interfejs pamięci: 192-bitowy Szerokość pasma pamięci:: 432.048 GB/s Dostępna całkowita pojemność pamięci graficznej: 28475 MB Dedykowana pamięć wideo: 12282 MB GDDR6 Pamięć wideo w systemie: 0 MB Pamięć współużytkowana w systemie: 16193 MB Wersja systemu BIOS wideo: 95.04.61.00.08 ŻĄDANIE PRZERWANIA (IRQ): Nieużywane Magistrala: PCI Express x8 Gen4 ID urządzenia: 10DE 27E0 35181043 Numer części: 3756 0110 Monitor (1): TL160ADMP16-0 Rozdzielczość: 2560 x 1600 (natywna) Częstotliwość odświeżania: 240 Hz Głębia kolorów pulpitu: Najwyższa (32-bitowy) Technologia monitora: G-SYNC20Views0likes2CommentsZablokowany celownik
Witam. Mój problem polega na zablokowanym celowniku DD (HOLOGRAFICZNY) do AKS-74U mimo spełnienia wymagań do jego odblokowania. Taki stan rzeczy mam już od minimum miesiąca i za nic nie moge sobie z tym poradzić. Dotychczas próbowałem rozegrać pełny mecz w różnych trybach w tym także w portalu, gdyż kiedyś już to pomogło, używałem opcji "napraw" w EAapp, czyściłem cache EAapp oraz gry (C:\Users\***\AppData\Local\BattlefieldGameData.kin-release.Win32) i dalej celownik jest zablokowany. Pisałem też do supportu ale kręcą się w kółko ;) Może Wy coś wymyślicie. Dzięki i pozdrawiam ;)Bielusss27 days agoSeasoned Newcomer22Views0likes2CommentsProblem z BF 2042
Witam niedawno kupilem BF 2042 gra chodzila normalnie do wieczora "wczoraj" kazdy kto mnie zabije , to odrazu wylacza mi gre ... Nie wiem jak to naprawic . Komputer mam dobry bo na wysokich ustawieniach mam po 120 fps stale . Pomozecie ?Solved4dwpc4146zfz28 days agoNew Novice153Views1like9CommentsBattlefield 2042 problem z ilością FPS
Witam, Battlefield 2042 strasznie laguje, nie idzie praktycznie grać i5 7400 3GHZ Radeon RX 470 4GB 8GB RAM Gra na dysku SSD, komputer nie pracuje nawet na najwyższych obrotach mapka wczytuje się strasznie długo, że aż czasami wywala z powodu zbyt dłużego czasu oczekiwania. Czy na tej konfiguracji nie odpalę gry ? Czy format zmiana sterowników coś pomoże?KolonialPL3 months agoNewcomer43Views0likes1Comment